Gentlemanskulturen.

Du som er mann. Les og del. Nok er nok.

Vi er i ferd med å visne. Menn. La oss snakke om oss selv litt, uten å begynne å legge skylda over på jentene. Likestilling. Jeg er for det. Flere kvinner i lederstillinger. Lik lønn for likt arbeid. Kvinnediskriminering er noe av det verste jeg ser. Allikevel; vi skal ikke la dette gå på bekostning av gentlemanskulturen. Disse to kortene skal ikke blandes, slik det gjøres nå, hvor vi liksom skal være så like at det ender opp med å gå utover begge kjønn. Slik at vi visner. Menn dør. Blir til noe midt imellom mann og kvinne.

Det handler ikke om å være tøff i trynet, ta lassevis i benkpress eller være toppleder, slik treningsmagasinene og selvhjelpsbøkene snakker om. En ekte mann er ekte mann på innsiden, og handler deretter. Spesielt i sin behandling av kvinner.

Vi skal se fremover og utvikle oss, ja, men iblant trenger vi å se bakover. Noen ting var bare så jævlig mye bedre før. Og respekten begynner i det små. De små tingene, som egentlig er de store tingene, som tilslutt utgjør den store forskjellen. Skal du ut i helgen?

- Kle deg som folk.

- Hold opp døren, og om det ikke blir klønete grunnet omstendighetene, dra frem stolen. Når hun reiser seg for å gå på toalettet, reis deg, og reis deg igjen når hun kommer tilbake.

- Hent henne, følg henne til døren om det passer. Har du ikke bil, hent henne i taxi. Har du ikke penger, skaff penger før du begynner å be ut jenter, eller tilby deg å ta bussen sammen.

- Når dere venter på hovmesteren, stå foran, slik at hun forstår at du ordner bordet. Da hovmesteren kommer, lar du hun gå først, slik at hun kan velge hvor hun vil sitte. Ikke sett deg før hun sitter. Reserver alltid bord.

- Ta aldri frem mobilen og ha aldri på lyden på date. Nei, det er ikke greit selv om du tror du har en god unnskyldning.

- Betal. Tips kelneren, gjerne mer enn 10% og vær hyggelig mot betjeningen. ( Gjelder stevnemøter. )

- Er det kaldt, gi hun jakken din. IKKE SPØR om hun vil ha den. Legg den om skuldrene hennes. Spør du, vil hun bare si nei av høflighet.

- Ikke "prøv deg" på første daten. Uansett hvor mange "tegn" du tror du får.

- Brenn og glem alt du har lært om "sjekking på byen" og "getting laid 101." Søppel skrevet av overfladiske ikke-menn som er ute etter overfladiske gullgravere. Det er ikke hun du vil ha med deg ut, eller senere, hjem, allikevel.

Enkle kjøreregler, er det ikke? Hvis du nå sitter og tenker "fy faen, må jeg hente henne og reise meg bare hun skal på do?" Nei, du må ikke. Du må strengt tatt ingenting. Du kan fortsette å visne sammen med resten av de som lurer på om de "må" det ene eller det andre.

Så til det neste. De hverdagslige tingene, som også er de viktige tingene, i livet generelt;

- Er du en hyggelig, positiv og hjelpsom person? Smiler du til fremmede? Holder du opp døren for de som kommer bak deg, selv om det er en mann, en aldrende kvinne eller en med et utseende du ikke kan fordra? Sier du unnskyld om du dunker borti noen? Går du ut i gaten dersom det kommer noen mot deg, slik at det blir plass? Slipper du folk frem i trafikken? I køen? Gjør du noe for andre, eller gir du egentlig f... og tenker at livet ditt, det er hardt nok fra før det.

Disse tingene handler om hvordan du er som mann, eller mangelen på å være en. Som tidligere nevnt, å være en ekte mann handler ikke om hvem som kan banke opp flest eller skrike og braute høyest i en forsamling. Lar du andre slippe til i sosiale sammenhenger? Støtter du en bekjent som kanskje ikke er like frempå som deg, selv om det kan gå på bekostning av dine egne muligheter?

Hva slags samfunn vil vi ha? Jeg vet hva slags jeg vil ha. Jeg ønsker å se unge gutter vokse opp til å bli ekte menn, som behandler kvinner med den respekten de fortjener, og som gjør det lille ekstra for at kvinner - og i grunn oss alle - skal føle seg ivaretatt i et samfunn som blir stadig mer "bruk og kast," og hvor det snart er sosialt akseptabelt i de fleste guttegjenger å grafse på jenter på byen. ( Gjør du det, håper jeg du brekker begge armene dine, og at bruddene bruker årevis på å gro )

Trenden i samfunnet ( når det gjelder dette, spesielt ) går i helt feil retning. Kvinner er blitt fritt vilt på byen. Det blir stilt spørsmålstegn ved "hvordan hun kledde seg" og "hun var jo så full." Si meg en ting; du som mann, ønsker du at vi kommer dit hvor kvinner ikke lenger tør å gå ut på byen overhodet? Ønsker vi at jentene begynner å bli hjemme, slutter å pynte seg, slutter å danse, ikke tør oppnå øyekontakt med noen, er redde for å flørte? Det er ikke et slikt samfunn jeg vil ha.

Blir hun veldig full, få henne hjem, sørg for at hun er trygg og legg deg på sofaen. Real MAN. Skjønner? Dette er ikke vanskelig. Den lille stemmen inne i hodet ditt forteller deg som regel hva som er rett og galt, så alt du egentlig behøver å gjøre er å følge den.

Vi "eldre" hvis jeg kan kalle meg det, trenger å sette et eksempel for våre sønner, yngre brødre og andre. Mannens jobb har vært, og vil alltid være, å beskytte og ta vare på kvinnen. På sin måte tar de også vare på oss, så dette går begge veier. Det skal ikke endres, uansett hvor langt likestillingen kommer, fordi likestilling handler ikke om at kvinner og menn skal være helt like, det handler om å anerkjenne forskjellene som naturen har gitt oss, respektere hverandre og ta vare på hverandre. Vi menn skal fortsette å holde opp dørene, gi fra oss jakkene, te oss som folk og opptre respektabelt og høflige, i vår omgang med kvinner, også de vi ikke kjenner.

Vi er tross alt heldige dersom en vakker kvinne sier ja til å møte oss, tilbringe en kveld med oss eller mer. Vis henne at du setter pris på det. Vis verden, at du er en ekte mann. Sett et eksempel med din integritet og holdning. Se til helvete å vokse opp.

Det handler om ikke å visne.

Takk for at du leste.

Anders.

 

#gentleman #andersmoe #blogg #mrmoe 

4 kommentarer

felizimdaa

24.01.2016 kl.09:56

Bra skrevet!

Tom

10.06.2016 kl.22:27

Nå er jeg så utrolig lei alle disse artiklene som BARE er mot menn. Dere f*ens feminister som bare tenker på damenes behov. Lag en artikkel mot kvinner. Nei? Du kan ikke? Kanskje fordi dagens samfunn bare handler om kvinner om dems problemer og det et tydligvis "feil" å lage en artikkel mot kvinner fordi det er "galt" i dagens samfunn å si noe negativt om dem.

Anders Moe

13.06.2016 kl.07:38

Tom:. "F**** feminister?" Jeg er ikke noe feminist, for det første. "Lag en artikkel mot kvinner. Nei? Du kan ikke?" Jo, allerede gjort. Og vet du hva? Det var ikke i nærheten av så mye klaging og syting fra damene som det var/er fra mannfolk...

Linda baxter

22.09.2017 kl.21:46

Ohhhhh Yes 🙏🙏🙏🙏🙏Loving it

Skriv en ny kommentar

Anders Moe

Anders Moe

35, Oslo

Gentlemanskultur, ekte menn og samfunnet rundt oss. Facebook: Anders Moe

Kategorier

Arkiv

hits